Prachtige merrie Khaleesi op de veiling!

Prachtige merrie Khaleesi op de veiling!

Deze parel van een merrie is van Frank Spaan en heeft de afgelopen periode bij Roxana in training gestaan. In die tijd hebben ze diverse L eventing parcoursen foutloos gelopen en hebben ze mee gedaan aan de Dutch Eventing Young Horse Trials, ook daar was ze foutloos! Op dit moment wordt ze geveild bij ET Auction.

Een prachtige parel deze merrie Khaleesi van ’t Zelfert, met veel front, spijkerhard beenwerk, drie goede gangen en een fijn lichaamsgebruik. Haar chique uitstraling, gecombineerd met een werkwillige werkinstelling maakt haar een paard voor de toekomst.

Haar afstamming: Quint x Scandic

De internationaal springende Quint, goedgekeurd bij het Anglo-European Studbook, tekent voor het vaderschap van deze vijfjarige Khaleesi van ’t Zelfert. Quint heeft een Oldenburgse moederljn waarvoor steeds krachtige Holsteinse hengsten als partner zijn ingezet.
 
Quint was één van de mooiste, lenigste en intelligentste hengsten van de hengstenkeuring en werd alom geprezen om zijn kwaliteiten. Als eerste telg uit een degelijke stam kon hij niet op zijn familiaire lauweren rusten, vandaar dat hij nu AES gekeurd is. Vader Quintender (v. Quinar) is een internationale 1.60m springhengst die gereden wordt door Ludo Philippaerts. Quint’s moeder Amazing Chica is een staatspremiemerrie van de Holsteiner hengst Chico’s Boy.
 
De vader van Cewelelaleen is Scandic, de Nederlands gefokte dressuurcrack die onder Patrik Kittel zoveel furore heeft gemaakt met overwinningen op het allerhoogste dressuurniveau in de hele wereld. De imponerende voshengst, de beste hengst op de wereldranking dressuur, combineert Deen, Zweedse, Holsteins en Nederlands bloed.

Naar Strzegom

Naar Strzegom

Na Varsseveld voelde Flip nog zo fit! Dat Roxana besloot om nog naar Polen te gaan met het duo Flip en Jefferson. Voor Jefferson zijn eerste lange 2* in voorbereiding hopelijk op zijn eerste 3* volgend jaar. Nu een rit van 12 uur met de vrachtwagen zijn we aangekomen in Strzegom.

Dressuur

Van de dressuur was helaas geen livestream maar we hebben zelf wel kunnen filmen 🙂

Flip en Roxana hebben een heerlijke proef gereden! Door één jury zelfs beloond met 70%.
Ook met Jeff een fijn rondje gereden 🔥 Werd beloond met een mooie 65%!

 

Cross met Jefferson

Wat een paard en wat een cross. “Hij was fenomenaal” riep Roxana direct na de cross. Geen twijfel op het water of de moeilijkere technische combinaties. Super dus voor zijn eerste lange 2*. Alle hindernissen foutloos gedaan 🤩
Wel wat tijdfouten maar dat is logisch, hij is nog jong en moet echt nog leren niet al zijn kruid al in het begin te verstoken 😁. Dat komt vanzelf. Morgen cross met Flippie en springen met Jeff. Zal vanavond de video even maken voor wie de livestream gemist heeft.
Nu eerst flip zijn cross lopen 🚶‍♀️🚶‍♀️

 

Cross met Flip

Het is niet het einde waar je op hoopt: lopend naar de finish. Het was vandaag gaan regenen in Polen.
En het was glad. Heel glad. Ze gingen goed tot de combinatie sprong met nummer 6, Flip gleed uit en daar lagen ze. Zo zonde, ze stond er zo goed voor na de dressuur. 😭
Ze zijn beide okay, geen schade! Gelukkig was het stukje wat ze heeft gereden te zien op de livestream dus kunnen we daar nog even van genieten. Het stuk waar ze uitgleden was niet te zien op de livestream. Het ging zo mooi dat eerste stuk 😍🔥. Het vuur is aan ze komen er echt aan 💪

 

Springen met Jefferson

Voor het eerst springen voor Jefferson na de cross. En dan ook nog zijn eerste lange cross. Maar hij voelde fit! In het parcours helaas wel nog 3 balkjes met hem gesprongen: maar het is nog altijd genoeg voor zijn MER (wintspunt). Dus dik tevreden over de grote jonge Jefferson.

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita