Crossweekend

Binnenkort volgt er weer een nieuwe datum voor een crossweekend bij Roxana thuis. Houd Facebook in de gaten voor het laatste nieuws!

Voor wie geschikt?

Iedereen die het wel eens wilt proberen is welkom! Voor de kinderen geldt dat ze in ieder geval zelfstandig moeten kunnen rond rijden (sturen/stap/draf/galop) en vanaf ongeveer 8 jaar. Pony of paard alles is welkom!

Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over een goede cap, bodyprotector en daarbij laarzen ofwel chaps. Ook is beenbescherming voor je pony of paard aan te raden!

Heeft je pony of paard ijzers? Dan is het verstandig om stiften/kalkoenen in te draaien. Afhankelijk van hoe het terrein erbij ligt kun je anders niet mee doen met het deel wat op gras ligt. Er staan hindernissen zowel op gras als op zand.

Wat kun je verwachten?

Het belangrijkste is plezier en vertrouwen: vind je iets te spannend of niet leuk geef het vooral aan dan sla je dat onderdeel gewoon lekker over!

We delen de groepjes in op basis van niveau, en maximaal 4 ruiters per groep zodat we voor iedereen genoeg tijd hebben. De lessen duren 1 uur per groepje en zullen overdag worden gegeven.

Als eerste gaat Roxana even kennis maken met de ruiters zodat ze goed kan inschatten wat de groep en de individuele ruiters kunnen.

Dan beginnen we rustig over wat drafbalkjes en bouwen dat daarna uit naar hindernisjes om te springen. We gaan ook nog wat op en afsprongen doen (verschillende hoogtes aanwezig!) en pakken de waterbak mee. Uiteindelijk gaan we de losse onderdelen samenvoegen tot een leuk lijntje!

Hier een impressie de eerdere bixie cross dag.

Hoe ziet het terrein er uit?

Er is een deel op zand, en een deel op gras. De twee terreinen lopen over in elkaar en we kunnen dus ook lijntjes van de bak naar het gras doen en anders om!


 

Toeschouwers kom ook gezellig mee!

Herman heeft een prachtige verhoging gebouwd vanaf waar je de lessen goed kan volgen dus kom vooral lekker kijken!

Honden zijn toegestaan, mogen op eigen risico en mits ze goed luisteren ook los lopen op het terrein.

Er is ook een mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding wat drinken te kopen.

Bixie extra’s

Om het voor de kinderen extra leuk te maken hebben we op de bixie dag zaterdag 7 september ook een springkussen staan en krijgen de kids na afloop een lekkere portie poffertjes! En voor hun pony (of paard) is er een lekker appeltje!

Hoe kun je inschrijven?

Hier onder vind je het inschrijfformulier voor het crossweekend bij Stal Koorman Graman in Slagharen.

De lessen duren 1 uur, zijn overdag en kosten €20,- per combinatie. Serita Fotografie is ook aanwezig om gave foto’s van jullie te maken!

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita