Eventing boost cursusEventing boost cursus

Het zullen een aantal lessen zijn (in Slagharen) plus als afsluiting een leuke oefencross onder begeleiding van Roxana. We gaan diverse groepen maken met gelijk gestemden: een groepje ambitieuze bixie ruiters die naar BB wilt, een groepje met BB ruiters die meer naar B willen gaan trainen, en B ruiters die nu eindelijk eens richting het L zouden willen.

Degene die al vaker bij Roxana gelest hebben weten hoe ontzettend waardevol haar lessen zijn: daarom zijn we ook gekomen met deze reeks: consequent trainen helpt je namelijk om goed te groeien. We gaan in kleine groepjes (3-4 personen) aan de slag, tijdens de lessen maar ook thuis kun je met het huiswerk en opdrachten van Roxana aan de slag, hoe tof is dat? En zo werken we allemaal toe naar een oefencross als allerlaatste les.

En natuurlijk is Serita er bij om jullie proces vast te leggen op de foto! 

eventing boost – 1

Wat houdt de cursus in?

 • Je krijgt 3 crosslessen in groepjes van 3 a 4 (ingedeeld op niveau) in Slagharen.
 • De 4de les is een oefencross bij Horse and You in Heeten onder haar begeleiding.
 • Na elke les krijg je huiswerk (pdf) mee met oefeningen die je thuis kunt doen om zo nog verder te groeien.
 • De lessen zijn op vaste tijden op donderdagavond (voor bixies mogelijk eind middag), voor de oefencross op zondag wordt later een startlijst gepubliceerd.

We kunnen verschillende groepjes maken

 • Bixie combinaties die fanatiek zijn en graag richting het BB (of mss wel B) niveau willen gaan trainen
 • Combinaties die op dit moment op BB/B niveau crossen maar graag richting een B-cross willen gaan trainen
 • Combinaties die op dit moment B niveau crossen maar graag richting een L-cross willen gaan trainen

Investering: 150,- euro per combinatie 

Welke data zijn de lessen?

Dit zijn de data die staan voor de lessen, je komt dus 3x richting Slagharen om te trainen en 1x naar Heeten. 

 • Donderdag 24 juni - Training in Slagharen
 • Donderdag 8 juli - Training in Slagharen
 • Donderdag 15 juli - Training in Slagharen
 • Zondag 18 juli - De oefencross onder begeleiding in Heeten
eventing boost 2

Veel gestelde vragen

Voor wie is de boost cursus bedoeld?

Voor iedereen die graag wil doorgroeien in de eventing, degene met ambitie dus. Die graag wil leren en misschien wel binnenkort een keer officieel wil gaan starten, of een niveau hoger te gaan starten. Zowel jong en oud zijn welkom natuurlijk! We gaan diverse groepen maken op basis van niveau, bixie, BB en B.

Voor welk niveau moet ik me opgeven?

Even de criteria op een rij zodat je weet voor welke groep je jezelf kunt opgeven:

 • Bixie: Ruiters t/m 11 a 12 jaar die zich nog niet stoer genoeg vinden om al BB te rijden tussen volwassenen. Wel al eens hebben gecrosst (training). Ze moeten ambitieus zijn en vooral ook fijn thuis aan de slag willen gaan met de oefeningen.
 • BB: Je hebt al een aantal keer crossles gehad, en je bent niet angstig. Je hebt misschien al eens een bb oefencrossje gereden.
 • B: Je hebt al een of meer B-(oefen)crossen gereden en je wilt nu het liefst richting L gaan trainen.

Wat houdt het huiswerk in dat je krijgt?

We geven je na afloop van iedere les een PDF mee met daarin nog wat theoretische uitleg en vooral wat leuke oefeningen die je thuis kunt doen. Soms heb je er hindernissen voor nodig maar soms is het ook meer een dressuurmatige oefening die je gaat helpen met de cross.

Worden er ook foto's gemaakt?

Jazeker, Serita is er elke keer bij om foto's van jullie te maken. Jullie kunnen de foto's enkele dagen later online terug zien. Losse foto's bestellen van via Oypo, of je kunt het hele pakket kopen. Normaal kost het € 20 per training/oefencross om alle foto's op origineel formaat digitaal te ontvangen. Je kunt ook in een keer alle foto's van de gehele cursus bestellen voor € 60,-. En dat hoef je niet al vooraf te beslissen hoor, je kunt gerust even de foto's afwachten!

eventing boost – 3

Schrijf je nu in!

Let op, er is maar beperkt plaats dus wil je zeker zijn van een plekje geef je snel op!

Anderen over de boostcursus

Ontzettend leerzaam en waanzinnig gaaf!

Ben jij ook die ouder met kinderen die willen crossen maar vind je het doodeng dat jouw jonge spruit over al die hoge, vaste hindernissen scheurt? Sla je ook doodsangsten uit en houd je je hart regelmatig vast of alles wel veilig en goed gaat? Ga dan crossen bij Roxana en schrijf je in voor de Boost training!

Vorig jaar heb ik mijn 11 jarige dochter daarvoor ingeschreven en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Werkelijk geen seconde heb ik mijn moederhart meer vast gehouden omdat ik gewoon weet dat het goed komt. Roxana leidt haar pupillen veilig door het parcours en over de hindernissen waarbij techniek, zelfreflectie, focus, vertrouwen en humor de hele les tot een geheel maken. 

Tijdens de boostraining leer je ontzettend veel. Elke les wordt een onderwerp besproken en in de praktijk toegepast. Je krijgt huiswerkoefeningen mee die iedereen thuis eenvoudig kan uitvoeren. Oefening baart kunst en zo zie je een combinatie echt groeien. 

Volgens mijn dochter Carlijn is de boosttraining in 3 zinnen te beschrijven: "Ontzettend leerzaam. Over je eigen grenzen heen gaan. Gewoon waanzinnig gaaf!"

Helen, moeder van deelnemer boostcursus

Ontzettend veel geleerd!

Super mooie plek en een geweldige instructrice. Roxana laat je zelf nadenken over welke invloed jij als ruiter hebt op je paard...

Je leert absoluut meer als het alleen springen van crosshindernissen. Het maakt niet uit of je prive les krijgt of bijv de eventing boost cursus gaat doen...

De zelfgemaakte hindernissen die iedere keer weer anders staan om zo nieuwe dingen te leren. En de enorme gastvrijheid die wij hebben gevoeld!!

Kortom wij hebben ontzettend veel geleerd en komen zeer zeker vaker terug!!

 

Sabine, deelnemer boostcursus

Je groeit echt met sprongen!

Vorig jaar heb ik meegedaan met de boostcursus en dat is onwijs goed bevallen!
Je gaat met een groepje van vier gelijkgestemde vier weken lang samen met Roxana aan de gang. Het leuke ervan is dat je jezelf en ook elkaar ziet groeien. De ene keer gaat het beter dan de andere keer natuurlijk en als je met z’n allen samen optrekt, dan ga je elkaar vanzelf aanmoedigen tijdens de les.

Wat het fijne er ook van is, is dat je wat je in de les hebt gedaan, je ook als een deel huiswerk mee krijgt en er ook in de les erop toch nog weer wat terug in word verwerkt. Het is bij ons zo goed bevallen, dat we met het groepje van vier meiden zelfs samen crossen of wedstrijden rijden.
Het is echt aan te raden als jij graag wat consequenter wilt gaan rijden want je groeit echt met sprongen, letterlijk en figuurlijk

Wendy, deelnemer boostcursus

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita