Training en africhting

Training van sport- of fokpaarden

Heb je een goed paard staan waar je meer mee wilt? Denk aan:

  • het paard naar een hoger niveau trainen en uitbrengen voor bijvoorbeeld een sport predicaat voor de fokkerij
  •  het paard klaar maken voor bijvoorbeeld een rij-test voor stamboek
  •  het paard klaar maken voor een bepaald verkoop doel, denk hier aan dressuurpaard-springpaard

Ook dan kun je bij mij terecht! Ik ga aan de slag met het betreffende paard en train hem naar het afgesproken doel. Let op: Roxana zit vaak vol dus heb je interesse laat het op tijd weten!

Hoe gaat je paard in training zetten in zijn werk?

Elk traject is uniek, elk paard is uniek en elke combinatie is uniek, er is dus geen vast recept waarop ik kan zeggen: zolang duurt het en dit kost het. Het beste wat je kunt doen is contact opnemen met mij. Ik wil dan graag weten wat precies je doel (of je probleem, formuleren we samen doelen) is, en natuurlijk wat informatie over het paard. Dan kan ik vaak snel al aangeven of het doel haalbaar is. Een indicatie van de duur van de training kan ik vaak pas geven als het paard 1 a 2 weken bij mij op stal in training staat

Eigenaren zijn altijd welkom op stal, bij elke training, wedstrijd alles is mogelijk. Het paarden welzijn zal altijd centraal staan, dus het paard zal ook elke dag in de wei of paddock komen en top kwaliteit voer krijgen. Verder overleg ik alles met de eigenaar en geef daar advies waar ik vindt dat het nodig is. Hierbij te denken aan: tandarts-hoefbeslag- of dat het te behalen doel voor ogen wel eens niet realistisch kan zijn. 

Paard uitbrengen op wedstrijd

Verschillende paarden heb ik al mogen uitbrengen op wedstrijden tot internationaal niveau. Ik kan je paard uitbrengen op verschillende vlakken: Dressuur, springen, eventing/SGW

  • Wil je bijvoorbeeld je paard verkopen en zou je dat liever doen met een hoger niveau?
  • Of wil je je paard gewoon wedstrijd ervaring laten op doen?

Je kunt je paard alleen laten uitbrengen door mij, voor het beste resultaat is het verstandig om het te combineren met in training te zetten. Zo kunnen we sneller stappen maken in de sport!

Onderstaand een filmpje van het uitbrengen van een paard op het 5-jarige kampioenschap voor eventing paarden in 2019. Roxana heeft het paard iets meer dan een maand voor die tijd in training gekregen om zo toe te werken naar het kampioenschap.

Maak je ook paarden zadelmak?

Nee, ik maak geen paarden meer zadelmak.

 

Meer informatie of vragen?

Wil je meer weten over wat Roxana voor je kan betekenen of heb je nog andere vragen?

Neem contact op

Training en africhting

Anderen over Roxana

 

Niet alleen training voor het paard, ook voor de ruiter!

Van april tot en met juni 2015 heeft mijn merrie Florence bij Roxana in training gestaan. Je paard krijgt de aandacht die het nodig heeft en de training die het aan kan. Niets wordt geforceerd. Daarnaast heeft Roxana niet alleen aandacht voor de training van het paard, maar wanneer je dat wil ook voor de ruiter die na de trainingsperiode alleen weer verder moet. Kortom, een prettige trainingsstal waar je je paard met een goed gevoel achter laat en uiteindelijk beiden beter van wordt.

Marloes Dost, Training

Jonge rillige ruin

Roxana Graman heeft onze jonge rillige ruin op een kundige en plezierige wijze ingereden /door gereden met heel veel geduld en vertrouwen gevend. Wij zijn altijd zeer goed op de hoogte gehouden, en hadden altijd het gevoel van dat we welkom waren bij de trainingen. Wij hebben onze ruin met een gerust hart bij Roxana in training gezet.
Roxana en haar familie vormen een top team die de paarden met liefde voor het dier verzorgen.

Diana Kraal

Foto impressie

 

Almox-Bronsveld Roxana-144 thuis-op-bronsveld-2- trainen-africhten-roxana
Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita