De olympische spelen van Parijs?

 
Er komt in iedereens tijdlijn natuurlijk al steeds meer naar voren over de Olympische spelen 2024. Voor de Nederlandse Eventers zijn er nog geen tickets veilig gesteld dus het wordt nog even spannend 🤞
 
Op dit moment hebben Duitsland, Amerika, Nieuw Zeeland, Engeland, Ierland, Zeden, Zwitserland en Frankrijk zich al geplaatst.
 
Dit jaar zijn er nog een paar mogelijkheden om ons te verzekeren van een plekje:
  • De twee hoogste team bij het European Championship in Le Pin (9-13 augustus). Minus natuurlijk al de eerder gekwalificeerde landen
  • Het beste team uit de volledige reeks Nations Cups die dit jaar worden gehouden. Minus ook weer de eerder gekwalificeerde teams.
  • De laatste route is ook nog mogelijk: als een land zich niet kwalificeert kunnen de twee ruiters met de meeste punten dit jaar in de 4* wedstrijden uit de groep (wij zitten in Groep A, daar hebben de belangrijkste landen zich al gekwalificeerd dus waarschijnlijk gaan dit dan de twee beste Nederlanders worden) als individuele ruiters naar de OS in Parijs.
Zodra er een team ticket is gehaald voor Nederland kan Andrew, de bondcoach, volgend jaar het meest passende team samenstellen om volgend jaar naar Parijs te gaan.
 
Roxana haar doel is natuurlijk om mee te mogen naar Parijs met haar eigen Flip – en daar is ze niet de enige in. Er zijn nog meer ruiters die er dit jaar alles aan gaan doen om volgend jaar meer te mogen.
 
Roxana moet qua kwalificaties alleen nog een lange 4* halen met Flip dat is dan dus ook het eerste doel dit seizoen. Jefferson gaat dit seizoen ook weer lekker mee maar hij heeft nog geen 4* gelopen, laat staan een lange. Zijn kans op de Olympische Spelen in Parijs is dus een heel stuk kleiner.
 
Vorig bericht
Buitenbak in aanbouw
Volgend bericht
Eerste crosslessen in Schuinesloot een feit!

Met dank aan

Rutger & Dorothy Fiona Ruhe Fotografie Oma Rien †  Frances Rianne van Dasler Acupunctuur en kruidentherapie Marian & Ruud  Johanneke, Bob & Jill Peter Lieke Christina Zorggroep Thorp van Deursen en Noble

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita