Crosslessen

Roxana en Pippi geven de crosslessen in Schuinesloot. Roxana geeft ook af en toe lessen op andere terreinen. 

Voor ambiteuze ruiters die willen leren
Samen bouwen aan vertrouwen
Veel technische lijntjes oefenen
Ook beschikbaar voor beginners

Dressuur & springlessen

De dressuur is en blijft een onderdeel van het paardrijden en van de SGW wedstrijden! Zowel bij Roxana (alle niveau’s) als Pippi (t/m L2) kun je terecht voor dressuurlessen.

Deze worden bijvoorkeur buiten gegeven maar bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de binnenbak! 

Grondwerklessen

Grondwerk is de basis van het werken met paarden. Het geeft ze vertrouwen, je maakt ze leniger, je kan werken aan balans en coördinatie, maar het geeft ook een extra boost aan jullie samenwerking. Grondwerk bestaat een en al uit communicatie tussen jou en je paard, jij leert hem begrijpen, maar je paard leert ook jou begrijpen.

Je kunt bij Pippi terecht voor deze waardevolle lessen!

“Slim trainen, of eigenlijk je paard slimmer maken in de training is heel belangrijk”

Uit je comfortzone en écht groeien? Concrete feedback en ze laat je zelf nadenken in plaats van dat ze het voorkauwt.
Dat vat de lessen van 4* eventing amazone Roxana goed samen.

Lesdagen & tijden

Lessen in Schuinesloot

De beschikbaarheid wisselt natuurlijk i.v.m wedstrijden maar dit is de grote lijn.

Door de weeks

Maandag: Pippi dag & avond
Dinsdag: Roxana beperkt en Pippi dag & avond
Woensdag: Roxana middag & avond en Pippi dag & avond
Donderdag: Roxana avond, oneven weken ook middag en Pippi dag & avond
Vrijdag: Roxana middag en Pippi dag & avond

In het weekend word incidenteel les gegeven die vind je onder het kopje “Lessen in het weekend”.

Lessen in het weekend

DatumWatLocatie
Zaterdag 27 juliReguliere crosslessen
door Roxana
Schuinesloot
Zaterdag 10 augustusReguliere crosslessen
door Roxana
Schuinesloot
Zaterdag 31 augustusKennismakingsclinic Crossen (outdoor)
door Pippi
Schuinesloot

Wat zijn de kosten?

Adressen

Schuinesloot

Elimmerweg 2b, Schuinesloot

Rijssen

Biesterij 3, 7461PG Rijssen

Heeten

Schaarsweg 8, Heeten

Haren

Hinterm Busch 20, Haren

Kennismakingsclinics crossen

Om meer ruiters te leuke kanten van de eventing op een veilig manier te laten ervaren geven we verschillende keren per jaar kennismakingsclinics eventing. Dan hebben we lage puppy hindernissen staan die vrijwel allemaal ook uit stap genomen kunnen worden. In de lessen staat vooral rust en vertrouwen voorop.

We werken met kleine groepjes van 3-4 ruiters en de lessen duren 1 uur. We plannen zoveel mogelijk vergelijkbare niveau’s bij elkaar. De lessen zijn ook geschikt voor de bixie’s zolang ze maar zelfstandig kunnen draven en galopperen. We hebben vaak alle leeftijden in de groepen zitten.

De lessen worden gegeven door Pippi onder begeleiding van Roxana.

Kosten: €25  per combinatie.

Let op: Je hebt een eigen paard/pony nodig, een cap en bodyprotector. Beenbescherming is aan te raden.

De eerst volgende datum is zaterdag 31 augustu – deze wordt buiten op het crossterrein gegeven, deels op zand en deels op gras. Het is niet nodig om direct met stiften te rijden omdat het tempo laag is. Vind je het prettig mag dat natuurlijk wel. Zonder ijzers gaat het ook goed.

Grondwerklessen

Grondwerk is de basis van het werken met paarden. Het geeft ze vertrouwen, je maakt ze leniger, je kan werken aan balans en coördinatie, maar het geeft ook een extra boost aan jullie samenwerking. Grondwerk bestaat een en al uit communicatie tussen jou en je paard, jij leert hem begrijpen, maar je paard leert ook jou begrijpen.

Grondwerk is een groot begrip, want je kunt er echt alle kanten mee op. Een greep aan wat er mogelijk is tijdens een training:

‘Schriktraining’. Het paard leren omgaan met spanning, doormiddel van het aanleren van ontspanningspatronen en gebruiken van tools
Beginnen van een (jong) paard onder het zadel
Oefeningen aanleren die je ook tegenkomt onder het zadel zoals; schouderbinnenwaarts, travers, wijken, begin van het verzamelen.
Verbeteren van balans, kracht en soepelheid
Opbouwen na revalidatie. Paarden die uit een blessure tijd komen, hebben ook tijd nodig om hun lijf ‘opnieuw’ te leren kennen. Met grondwerk geef je ze zelfverzekerdheid en vertrouwen, zonder dat je er meteen bovenop hoeft te zitten
Afwisselen van je trainingen. Grondwerk is naast effectief, ook nog eens heel erg leuk!

Beschikbaar vanaf 5 augustus

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Roxana geeft slechts af en toe in het weekend les, we proberen elke maand 1 a 2 weekenden te plannen waarin ze 1 dag les geeft. Alle weekenddata die je ziet bij het inschrijven zijn op dit moment de enige opties om in het weekend te lessen. Als je als combinatie minimaal 4 winstpunten hebt in B eventing dan ben je in het weekend wel altijd welkom om zelfstandig te komen trainen!

Op de georganiseerde dagen (meestal in het weekend) kunnen we andere ruiters voor je zoeken waarmee je in een groepje of duo les kan rijden. Wil je dat door de weeks? Dan moet je zelf andere ruiter(s) mee nemen. Je kunt in de Facebookgroep Lessen van Roxana Graman een oproepje plaatsen of je vraagt even rond op je eigen stal of kennissenkring :).

Voor de weekenddagen maak ik, Serita, enkele dagen voor de lesdag een startlijst. Die kan ik meestal pas 2-3 dagen voor de datum afmaken omdat we vaak nog veel verzoekjes en afmeldingen krijgen in de aanloop naar zo’n dag. En dan kan ik het in elkaar te puzzelen zodat het voor zo veel mogelijk mensen past. Je vindt die dan op deze website onder startlijst! Staat ie daar nog niet, is hij echt nog niet beschikbaar.

Voor georganiseerde weekenddagen vind je op de startlijst een tikkie, op dat soort dagen vragen we iedereen uiterlijk de dag voor je les het bedrag over te maken zodat we er tijdens de lesdag niet meer op hoeven te letten.

Voor de losse lessen doordeweeks heeft Roxana het liefste cash omdat de bank tegenwoordig kosten per transactie rekent ;).

Als je je op geeft voor een georganiseerde dag kunnen we groepsgenoten voor je zoeken die vrijwel op hetzelfde niveau rijden.

Bij het inschrijven kun je aangeven tussen welke tijden je beschikbaar bent en of bij wie je in het groepje wilt.  Hoe flexibeler qua tijd je bent hoe groter te kans is dat ik het voor iedereen pas kan maken natuurlijk.

Verandert je voorkeur nadat je al hebt ingeschreven? Dan mag je mij, Serita,  gerust even een app sturen.

Voor de doordeweekse lessen moet je zelf ruiter(s) mee nemen!

We plannen de lessen maximaal 1 maand vooruit, omdat de wedstrijdplanning nog al eens verschuift en aangepast wordt. Zo hoeven we zo min mogelijk lessen weer te verschuiven. De georganiseerde dagen in het weekend zijn vaak wel verder vooruit gepland om alle wedstrijden heen. Soms komt het ook wel eens voor dat we die moeten verplaatsen, gelukkig niet al te vaak.

Crosslessen

In de winter trainen we in Schuinesloot en Rijssen alleen op het zand, dan heb je dus geen stiften nodig. In de zomer trainen we overal ook op het gras, heb je ijzers? Dan is het handig om wel stiften/kalkoenen in te draaien. In de overgangs periodes zal ik het bij de startlijst zetten of we op zand of gras gaan trainen.

Kom je naar de kennismakingsclinic of een beginners les van Pippi? Dan ligt het tempo vaak wat lager en hoef je niet direct ijzers met stiftgaten onder te laten slaan. Staat je paard blootvoets is het ook geen probleem. Heeft je paard wel ijzers dan is het handig om op het gras niet te strakke bochtjes te draaien, een deel zal ook gewoon op het zand zijn. Heb je wel stiftgaten dan kan het geen kwaad ze in te draaien.

Zeker de crosslessen zijn geschikt voor iedereen!

Roxana geeft crosslessen aan de ruiters die al een winstpunt hebben in het springen, ben je nog niet zo ver kun je terecht bij de lessen van Pippi. Zij zorgt dat er dan wat puppy-hindernissen beschikbaar zijn zodat het voor elk niveau te doen is. 

De lessen op de andere terreinen dan Schuinesloot, en worden gegeven door Roxana zelf. Daar heb je dus een winstpunt in het springen voor nodig.

Nee helaas hebben we die niet beschikbaar om uit te lenen. Misschien kan je op stal van iemand een bodyprotector lenen. Voor de eerste crosslessen zijn gewone peeskappen ook helemaal prima.

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita