Crosslessen

Roxana geeft de crosslessen vooral thuis in Schuinesloot maar we zijn soms ook op andere terreinen te vinden als Rijsen, Heeten & Haren.

Voor de reguliere crosslessen is een winstpunt nodig in het springen (0,80 voor paarden, 0,70 voor pony’s)

Dressuur & springlessen

Naast de crosslessen geeft Roxana ook veel spring en dressuurlessen. Dressuur is en blijft de basis van alles dus aan het begin van de cross en springlessen zal ze vaak ook een kort stukje dressuur mee pakken.

Afhankelijk van het weer kunnen deze ook in de binnenbak gegeven worden.

“Slim trainen, of eigenlijk je paard slimmer maken in de training is heel belangrijk”

Uit je comfortzone en écht groeien? Concrete feedback en ze laat je zelf nadenken in plaats van dat ze het voorkauwt.
Dat vat de lessen van 4* eventing amazone Roxana goed samen.

Lesdagen & tijden

Lessen in Schuinesloot

  • Dinsdag – Tussen 12:00 – 14:00
  • Woensdag – Tussen 17:00 – 21:00
  • Woensdag – Tussen 12:00 – 21:00 (alleen in de ONEVEN weken)
  • Donderdag – Tussen 12:00 – 21:00
  • Vrijdag – Tussen 12:00-16:30

In het weekend geeft ze soms ook les, die opties vind je onder “Weekenddata”

We plannen de lessen maximaal 1 maand vooruit, dit i.v.m de (soms wijzigende) wedstrijdplanning.

Lessen in het weekend

DatumWatLocatie
22 juniOutdoor kennismakingsclinic door PippiSchuinesloot

Wat zijn de kosten?

Privéles
Duur
60 min45 min30 min
Dresuur/springles Schuinesloot€ 65€ 55€ 45
Crossles Schuinesloot
(incl € 10 terreinvergoeding)
€ 75€ 65€ 55
Crossles elders
(incl € 15 terreinvergoeding)
€ 80€ 70€ 60
Duo les
(2 ruiters)
Groep
(3-4 ruiters)
Duur
60 min60 min
Dresuur/springles Schuinesloot€ 45€ 35
Crossles Schuinesloot
(incl € 10 terreinvergoeding)
€ 55€ 45
Crossles elders
(incl € 15 terreinvergoeding)
€ 60€ 50

We werken ook met een speciaal daltarief voor de lessen in Schuinesloot. Kom je doordeweeks voor 17:00 ‘s middags betaal je 5 euro minder per combinatie.

Overige tarieven

  • Kennismakingsclinic – € 25,- per combinatie
  • Zelfstandig trainen / huren galopeerbaan – €15,- per combinatie

 

Adressen

Schuinesloot

Elimmerweg 2b, Schuinesloot

Rijssen

Biesterij 3, 7461PG Rijssen

Heeten

Schaarsweg 8, Heeten

Haren

Hinterm Busch 20, Haren

Kennismakingsclinics crossen

Om meer ruiters te leuke kanten van de eventing op een veilig manier te laten ervaren geven we verschillende keren per jaar kennismakingsclinics eventing. Dan hebben we lage puppy hindernissen staan die vrijwel allemaal ook uit stap genomen kunnen worden. In de lessen staat vooral rust en vertrouwen voorop.

We werken met kleine groepjes van 3-4 ruiters en de lessen duren 1 uur. We plannen zoveel mogelijk vergelijkbare niveau’s bij elkaar. De lessen zijn ook geschikt voor de bixie’s zolang ze maar zelfstandig kunnen draven en galopperen. We hebben vaak alle leeftijden in de groepen zitten.

De lessen worden gegeven door Pippi onder begeleiding van Roxana.

Kosten: €25  per combinatie.

Let op: Je hebt een eigen paard/pony nodig, een cap en bodyprotector. Beenbescherming is aan te raden.

De eerst volgende datum is zaterdag 22 juni – deze wordt buiten op het crossterrein gegeven, deels op zand en deels op gras. Het is niet nodig om direct met stiften te rijden omdat het tempo laag is. Vind je het prettig mag dat natuurlijk wel. Zonder ijzers gaat het ook goed.

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Roxana geeft slechts af en toe in het weekend les, we proberen elke maand 1 a 2 weekenden te plannen waarin ze 1 dag les geeft. Alle weekenddata die je ziet bij het inschrijven zijn op dit moment de enige opties om in het weekend te lessen. Als je als combinatie minimaal 4 winstpunten hebt in B eventing dan ben je in het weekend wel altijd welkom om zelfstandig te komen trainen!

Op de georganiseerde dagen (meestal in het weekend) kunnen we andere ruiters voor je zoeken waarmee je in een groepje of duo les kan rijden. Wil je dat door de weeks? Dan moet je zelf andere ruiter(s) mee nemen. Je kunt in de Facebookgroep Lessen van Roxana Graman een oproepje plaatsen of je vraagt even rond op je eigen stal of kennissenkring :).

Voor de weekenddagen maak ik, Serita, enkele dagen voor de lesdag een startlijst. Die kan ik meestal pas 2-3 dagen voor de datum afmaken omdat we vaak nog veel verzoekjes en afmeldingen krijgen in de aanloop naar zo’n dag. En dan kan ik het in elkaar te puzzelen zodat het voor zo veel mogelijk mensen past. Je vindt die dan op deze website onder startlijst! Staat ie daar nog niet, is hij echt nog niet beschikbaar.

Voor georganiseerde weekenddagen vind je op de startlijst een tikkie, op dat soort dagen vragen we iedereen uiterlijk de dag voor je les het bedrag over te maken zodat we er tijdens de lesdag niet meer op hoeven te letten.

Voor de losse lessen doordeweeks is het ook mogelijk om contant af te rekenen bij Roxana of ik stuur je voor je les een tikkie door via de app.

Als je je op geeft voor een georganiseerde dag kunnen we groepsgenoten voor je zoeken die vrijwel op hetzelfde niveau rijden.

Bij het inschrijven kun je aangeven tussen welke tijden je beschikbaar bent en of bij wie je in het groepje wilt.  Hoe flexibeler qua tijd je bent hoe groter te kans is dat ik het voor iedereen pas kan maken natuurlijk.

Verandert je voorkeur nadat je al hebt ingeschreven? Dan mag je mij, Serita,  gerust even een app sturen.

Voor de doordeweekse lessen moet je zelf ruiter(s) mee nemen!

We plannen de lessen maximaal 1 maand vooruit, omdat de wedstrijdplanning nog al eens verschuift en aangepast wordt. Zo hoeven we zo min mogelijk lessen weer te verschuiven. De georganiseerde dagen in het weekend zijn vaak wel verder vooruit gepland om alle wedstrijden heen. Soms komt het ook wel eens voor dat we die moeten verplaatsen, gelukkig niet al te vaak.

Crosslessen

In de winter trainen we in Schuinesloot en Rijssen alleen op het zand, dan heb je dus geen stiften nodig. In de zomer trainen we overal ook op het gras, heb je ijzers? Dan is het handig om wel stiften/kalkoenen in te draaien. In de overgangs periodes zal ik het bij de startlijst zetten of we op zand of gras gaan trainen.

Kom je naar de kennismakingsclinic? Dan ligt het tempo vaak wat lager en hoef je niet direct ijzers met stiftgaten onder te laten slaan. Staat je paard blootvoets is het ook geen probleem. Heeft je paard wel ijzers dan is het handig om op het gras niet te strakke bochtjes te draaien, een deel zal ook gewoon op het zand zijn. Heb je wel stiftgaten dan kan het geen kwaad ze in te draaien.

Voor de reguliere crosslessen is het verplicht dat je een winspunt hebt in het springen omdat we buiten vooral de B en hoger hindernissen hebben staan. Om het veilig en vertrouwt te houden voor iedereen hebben we die regel in gesteld. Voor de mensen die graag lagere hindernissen willen oefenen hebben we regelmatig kennismakingsclinics waarbij we lagere hindernisjes neer zetten om zo op een vertrouwde en vooral veilige manier kennis te maken met de cross.

De reguliere crosslessen (zowel in het weekend als doordeweeks) zijn alleen voor ruiters die al een winstpunt hebben in het springen. Het is geschikt voor ruiters die zonder dat ze het echt spannend vinden 0,80-0,90 centimeter durven te springen.

Vind je het zelf een beetje spannend dan is het verstandiger jezelf op te geven voor een kennismakingsclinic. Daar ligt het tempo wat lager en zijn er ook lagere hindernissen beschikbaar. 

Nee helaas hebben we die niet beschikbaar om uit te lenen. Misschien kan je op stal van iemand een bodyprotector lenen. Voor de eerste crosslessen zijn gewone peeskappen ook helemaal prima.

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita