Doe dit niet met je stiften!

Als je gaat crossen ontkom je niet aan het gebruik van stiften om het veilig te houden. Op de lagere niveau’s en wanneer het terrein op zand is kun je vaak nog wel af met blote-voeten maar op ijzers zonder stiften kan het al snel spannender worden.

Doe dit niet met je stiften

 

 

Weet je dat veel mensen voor puntige stiften draaien? Doe dat liever niet: daarmee kunnen ze veel makkelijker in zichzelf prikken. Sowieso aan de binnenkant geen puntige stiften draaien (ze kunnen in hun kroonrand trappen) maar lievere helemaal niet voor. Sommige vouwen hun benen zo ver in dat ze zichzelf in de buik prikken, de grotere flap beschermt helaas niet altijd. Ze kunnen ook hun elleboog open halen met die punten.

Daarnaast als ze hun voorbeen iets laten hangen kunnen ze ook makkelijker aan iets van de hindernis blijven haken met de puntjes.

Gebruik voor dus liever stompe stiften.

Wanneer stiften nodig?

Wanneer je op gras moet rijden is het vaak raadzaam ze in te draaien – kom je alleen voor training en is het op BB/B niveau dan kun je vaak nog gewoon zonder stiften rijden (met of zonder ijzers). Zonder ijzers glijd je over het algemeen minder snel uit dan met ijzers zonder stiften. Als de grond een beetje nat is kun je vaak op blote voeten en ijzers met kalkoenen nog prima rijden – maar met alleen ijzers wordt het snel spannend.

Wil je toch een keer rijden zonder stiften om dat de gaten er nog niet inzitten? Maak dan de bochten niet te kort en rijd langer rechtdoor – zo voorkom je uitglijden.

Vorig bericht
Prachtige merrie Khaleesi op de veiling!
Volgend bericht
Fijne eerste cross in Oudkarspel

Met dank aan

Rutger & Dorothy Fiona Ruhe Fotografie Oma Rien †  Frances Rianne van Dasler Acupunctuur en kruidentherapie Marian & Ruud  Johanneke, Bob & Jill Peter Lieke Christina Zorggroep Thorp van Deursen en Noble

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita