Peeskappen vast om doen op de trailer?

Regelmatig als er mensen bij Roxana komen trainen zien we de paarden de trailer af komen met hun peeskappen alvast om. Lekker makkelijk ben je snel klaar, toch?!

De gevaren van peeskappen

Peeskappen zijn er voor om de benen van je paard te beschermen, tegen het aan tikken van zichzelf maar bij het crossen natuurlijk ook van de hindernissen. 

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat het erg warm kan worden onder de peeskappen? Als de temperatuur oploopt tot de 48 graden dan veranderd de pees blijvend van structuur. In de trailer wordt het natuurlijk vaak snel warm, helemaal onder de peeskappen.

Peeskappen zijn een goede bescherming voor tijdens de training, maar vaak wanneer ze langer gedragen worden gaat het schuren en irriteren. Zo krijg je wondjes die misschien langer dan nodig door blijven emmeren omdat je steeds maar weer die peeskappen om moet doen.

Heb je dus een kort ritje met de trailer en is het niet zo warm kan het niet zo veel kwaad, maar liever doe je de peeskappen zo laat mogelijk om, en doe ze aan het einde van de training (zeker wanneer het warm is buiten) af en stap lekker door het water. Zo kunnen de pezen goed afkoelen!

Laat de peeskappen vooral na de training niet om: vuil, zand en water gaat nog meer jeuken en irriteren! Na de training lekker af bij het uitstappen al dus.

 

Vorig bericht
Tempo, route en houding – Onlosmakelijk met elkaar verbonden
Volgend bericht
Meer gehoorzaamheid en controle: Smalletjes!

Met dank aan

Rutger & Dorothy Fiona Ruhe Fotografie Oma Rien †  Frances Rianne van Dasler Acupunctuur en kruidentherapie Marian & Ruud  Johanneke, Bob & Jill Peter Lieke Christina Zorggroep Thorp van Deursen en Noble

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita