Springoefening: Ritme en landen in de goede galop

Een super fijne oefening om in een beter ritme te rijden in je parcours en ook te leren landen in de goede galop. Internationale eventing amazone Roxana legt het je uit!

 

Drie stijltjes en twee oxers: zo neergezet dat elke lijn 21 meter is. Zodat je van stijl naar oxer rechtdoor kunt, maar ook van stijl – de bocht om – naar de ander stijl. Ook dat stuk moet 21 meter zijn! Je kunt deze oefening eerst ook beginnen met gewoon liggende balkjes op de grond op de plekken waar de hindernissen staan.

Doel van de oefening

Het doel van de oefening is om steeds elke grijze lijn met 5 galopsprongen te doen. Heb je een pony dan kan het 6 of 7 galopsprongen zijn. Probeer goed aan te voelen wat haalbaar is en probeer dat keer op keer hetzelfde te rijden!

Daarnaast is het ook leuk om goed te voelen in welke galop je bent geland: Na de stijl in het midden kun je naar links of naar rechts naar de oxer of de andere stijl. Land jij in de goede galop?

Uitvoering

Begin eerst eens op de rechte lijn: je kunt zo steeds de stijl oxer en de andere stijl en oxer achter elkaar springen. Daarna kun je ook eens afwisselen door de stijl in het midden te pakken en eventueel daarna ook nog door te gaan naar de volgende oxer of stijl.

Valkuilen

Aantal galopsprongen wisselt steeds

Wisselend aantal galopsprongen? Probeer na te gaan waar het probleem ligt: geef jij steeds wisselend gas, of rem je af en toe te veel? Het kan ook zijn dat je te veel probeert te ‘regelen’ waardoor je niet in een fijn ritme kan komen. Probeer het gevoel van ritme op te zoeken!

Zo land je in de goede galop

Land je paard in de verkeerde galop? Let dan eens op of jij wel de juiste hulp geeft:

  • Zorg dat je boven de hindernis al kijkt naar de kant waar je heen wilt.
  • Wil je naar links? Zet dan meer druk op je linker beugel: zo zal je paard als eerste met linksvoor willen landen waardoor je in de linkergalop beland!

Een van de meest gemaakt fouten bij landen in de juiste galop is is trekken aan de teugel waar je heen wilt en daardoor krijg je juist druk op je buitenste beugel: gevolg je paard landt verkeerd!

Meer van dit soort oefeningen? Bestel dan direct ons e-book: Ijzersterke basis voor Eventing/SGW

Vorig bericht
Maak ook een plan voor NA de hindernis!
Volgend bericht
Bedankt voor het afgelopen jaar!

Met dank aan

Rutger & Dorothy Fiona Ruhe Fotografie Oma Rien †  Frances Rianne van Dasler Acupunctuur en kruidentherapie Marian & Ruud Multiklus Grootegast Johanneke, Bob & Jill Peter Lieke Christina Zorggroep Thorp van Deursen en Noble

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita