Springoefening: Ritme en landen in de goede galop

Drie stijltjes en twee oxers: zo neergezet dat elke lijn 21 meter is. Zodat je van stijl naar oxer rechtdoor kunt, maar ook van stijl – de bocht om – naar de ander stijl. Ook dat stuk moet 21 meter zijn! Je kunt deze oefening eerst ook beginnen met gewoon liggende balkjes op de grond op de plekken waar de hindernissen staan.

Doel van de oefening
Het doel van de oefening is om steeds elke grijze lijn met 5 galopsprongen te doen. Heb je een pony dan kan het 6 of 7 galopsprongen zijn. Probeer goed aan te voelen wat haalbaar is en probeer dat keer op keer hetzelfde te rijden!

Daarnaast is het ook leuk om goed te voelen in welke galop je bent geland: Na de stijl in het midden kun je naar links of naar rechts naar de oxer of de andere stijl. Land jij in de goede galop?

Uitvoering
Begin eerst eens op de rechte lijn: je kunt zo steeds de stijl oxer en de andere stijl en oxer achter elkaar springen. Daarna kun je ook eens afwisselen door de stijl in het midden te pakken en eventueel daarna ook nog door te gaan naar de volgende oxer of stijl.

Valkuilen
Wisselend aantal galopsprongen? Probeer na te gaan waar het probleem ligt: geef jij steeds wisselend gas, of rem je af en toe te veel? Het kan ook zijn dat je te veel probeert te ‘regelen’ waardoor je niet in een fijn ritme kan komen. Probeer het gevoel van ritme op te zoeken!

Land je paard in de verkeerde galop? Let dan eens op of jij wel de juiste hulp geeft Zorg dat je boven de hindernis al kijkt naar de kant waar je heen wilt. Wil je naar links? Zet dan meer druk op je linker beugel: zo zal je paard als eerste met linksvoor willen landen waardoor je in de linkergalop beland!

Meer van dit soort oefeningen? Binnenkort kun je dit soort oefeningen en tips vinden in de online cursussen!

Eén gedachte over “Springoefening: Ritme en landen in de goede galop

  • 27 december 2019 om 08:59
    Permalink

    Leuk! Deze ga ik zeker proberen! Thanx!

Reacties zijn gesloten.

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?