De eerste wedstrijd van het seizoen!

Yes het is weer tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen. We gaan komend weekend naar Kronenberg en hier onderdelen we even de belangrijkste informatie. Vaste lesklant Danielle gaat dit weekend ook gezellig mee – zij start net als Roxana met Jefferson in de 1*-intro.

Wat gaat ze rijden?

Ze gaat met de grote vos Jefferson eerst een CCI 1*-intro rijden. Met Flip zal ze een CCI 2*- S rijden. Beiden even op een lager niveau als eerste wedstrijd van het seizoen om even weer op stoom te komen. De volgende wedstrijd zal Polen zijn over 3 weken!

CCI 1* – Intro

Een 1* cross is tussen de 2000-3000 meter en heeft tussen de 20-25 hindernissen. Ze moet dan ongeveer 500 meter per minuut afleggen. De hindernissen in de cross zijn maximaal tussen 1.05 (zonder takken) en -1.25 (met takken). In het springen zijn de hindernissen maximaal 1.10m en moet ze ongeveer 350 meter per minuut afleggen. Er zullen tussen de 10-12 sprongen staan.

CCI 2* – S

Een korte (dus -S) 2* cross zal tussen de 2600-3120 meter zijn en heeft tussen de 25-30 hindernissen. Ze moet dan ongeveer 520 meter per minuut afleggen. De hindernissen in de cross zijn maximaal tussen 1.10 (zonder takken) en -1.30 (met takken). In het springen zijn de hindernissen maximaal 1.15m en moet ze ongeveer 350 meter per minuut afleggen. Er zullen tussen de 10-13 sprongen staan.

Starttijden

De starttijden worden nooit zo ver van te voren bekend gemaakt, in de loop van deze week komt de dressuur. Zodra iedereen daar in die klasse gestart is komt de startlijst voor het springen, is het spring klaar dan komt daarna de startlijst voor de cross.

Je kunt ze terug vinden op Rechenstelle.de. Daar kun je ook vaak ‘live’ de scores zien (dus je ziet geen beeld maar wel of ze een hindernis gehaald hebben of een fout krijgen).

Check hier de starttijden.

Ze hebben alvast een ongeveer programma gemaakt zodat je ongeveer weet wat wanneer is, daar staan dus nog niet de exacte starttijden bij. Op het moment van schrijven is dit het programma:

Flip (op de startlijst zie je Forever staan)

  • Donderdag of vrijdag dressuur
  • Vrijdag springen (vanaf 14:30)
  • Zaterdag cross

Jefferson

  • Donderdag dressuur
  • Vrijdag springen (vanaf 10:00)
  • Vrijdag cross (vanaf 15:00)

Bezoeken?

Zeker je kunt lekker komen kijken als je dat leuk vindt er is natuurlijk weer bezoek mogelijk! Ze zoeken ook nog vrijwilligers om te helpen, dan krijg je nog reiskosten vergoeding, dat is best fijn met deze benzine/diesel prijzen.

Je vindt alle informatie op Outdoorhorst.nl.

Op de hoogte blijven? 

In de story’s op Instagram post ik regelmatig de updates (die wil ie nog niet delen op Facebook) en aan het einde van de dag probeer ik steeds een update te plaatsen op FB en Instagram over die dag 🙂

Open chat
Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen? Groetjes Serita